Fundusze Europejskie

Jadłospis

ŚRODA 24.11.2021

ŚNIADANIE

  • płatki kukurydziane na mleku (250ml),
  • pieczywo mieszane (35g) z masłem (7g),
  • pasta z soczewicy (30g)
  • ogórek (10g)
  • herbatka z cytryną (150ml)

II śniadanie: jabłko

Alergeny: (1,7)

OBIAD

  • Zupa: kapuśniak (250ml),
  • kotlet mielony z dodatkiem wątróbki (80g)
  • ziemniaki (200g)
  • surówka z marchewki i selera (150g)
  • napój ziołowy (150ml)

Alergeny: (9,1,3)

PODWIECZOREK

  • budyń z polewą malinową (150ml)
  • ciastko korzenne

Alergeny: (7)


*Produkty zaznaczone pogrubieniem to produkty zawierające alergeny wyszczególnione zgodnie z rozporządzeniem nr 1169/2011

*Alergeny występujące w posiłkach: zboża zawierające gluten (1), mleko (7), jaja (3), ryby (4), soja (6), seler (9), gorczyca (10), nasiona sezamu (11), orzeszki ziemne (5), orzechy (8), dwutlenek siarki (12)

do góry