Fundusze Europejskie

Jadłospis

PIĄTEK 03.12.2021

ŚNIADANIE

  • płatki żytnie na mleku (250ml),
  • pieczywo mieszane (35g) z masłem (7g),
  • pastaz kurczaka wędzonego (30g)
  • rzodkiewka (10g)
  • herbatka z cytryną (150ml)

II śniadanie: marchewka

Alergeny: (7,1,10)

OBIAD

  • Zupa: barszcz biały (250ml),
  • pulpecik rybny (60g) z sosem (40g)
  • ziemniaki (200g)
  • surówka z kiszonej kapusty (150g)
  • napój miętowy z cytryną (150ml)

Alergeny: (9,1,3,7)

PODWIECZOREK

  • kisiel (150ml)
  • 1/2 jabłka
  • wafelek

Alergeny: BRAK


*Produkty zaznaczone pogrubieniem to produkty zawierające alergeny wyszczególnione zgodnie z rozporządzeniem nr 1169/2011

*Alergeny występujące w posiłkach: zboża zawierające gluten (1), mleko (7), jaja (3), ryby (4), soja (6), seler (9), gorczyca (10), nasiona sezamu (11), orzeszki ziemne (5), orzechy (8), dwutlenek siarki (12)

do góry